Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Tijdens de warme dagen in Augustus hebben we het ongetwijfeld wat rustiger aan gedaan dan normaal. Eén project welke we in deze periode hebben mogen opleveren willen we hier graag delen; de livegang van onze WMS oplossing bij Hijman Schoonmaakartikelen B.V. (Hijman).

Hijman is één van de 5 grootste schoonmaakgroothandels in Nederland met ruim 5000 klanten en meer dan 6000 artikelen in hun assortiment. Ze bieden een totaaloplossing voor verscheidene branches en zijn gedreven om continu hun service verder te perfectioneren zodat hierdoor langdurige en duurzame klantrelaties ontstaan.

Vanuit onze rol als IT-partner helpen wij Hijman om de juiste tools in te zetten om dit te ondersteunen. Met de herinrichting van hun magazijn en de implementatie van een nieuwe WMS oplossing (Aiden Warehouse Pro) moeten de voorraadverschillen verminderen en kan er efficiënter en sneller gewerkt worden. Hierdoor wordt een hogere leverbetrouwbaarheid richting de klant bereikt.

Onderdeel van dit project was de herinrichting van het hoofd- en winkelmagazijn van Hijman waarbij er voorraadlocaties (bin locaties) in SAP Business One ingericht zijn. Door gebruik te maken van bin locaties kan er gerichter gezocht worden op producten en zijn er meer mogelijkheden voor regelmatige inventarisatie van de voorraad (cycle counting). Verder zijn er op deze locaties min en max voorraden ingericht ten behoeve van de voorraadverdeling.

Daarnaast is onze tool; Aiden Warehouse Pro, in gebruik genomen om de logistieke stromen te beheren. Scanning WMS is een online applicatie waarin de volledige logistieke stroom binnen SAP beheerd kan worden op een snelle en efficiënte manier m.b.v. handscanners. De volgende modules binnen Aiden Warehouse Pro zijn in gebruik genomen bij Hijman:

 • Inkoop goederenontvangsten
 • Voorraadtransporten
 • Automatisch magazijnlocatie suggestie
 • Voorraad herverdeling
 • Order picking
 • Automatisch magazijnlocatie suggestie
 • Loopvolgorde
 • Automatische colli stickers worden geprint via AutoDoc HSE.
 • Inventarisatie (voorraadtelling)
 • Retouren
   

Binnen iedere module wordt rekening gehouden met het feit dat Hijman zowel werkt met serienummers, standaard artikelen alsook hoeveelheideenheidsgroepen. Als je dus bijvoorbeeld 1 krat (12 stuks) van locatie A naar B scant met een artikelcode die beheerd worden met serienummers zal Aiden Warehouse Pro om 12 serienummers vragen. Wanneer je direct een serienummers scant dan snapt het systeem welk artikel hierbij hoort en worden deze eerdere stappen automatisch overgeslagen. De stappen die nodig zijn om de logistieke stroom te beheren zijn door Aiden jarenlang geoptimaliseerd en dit maakt het mogelijk om deze handelingen vele malen sneller te verrichten dan wanneer dit via de client van SAP Business One ingevoerd zou moeten worden. Bovendien wordt er draadloos gewerkt met de handscanners en kan het personeel zich dus vrij over de vloer bewegen.

Aangezien wij als Aiden ook een totaaloplossing willen bieden voor onze klanten hebben we voor dit project ook een aanpassing doorgevoerd in onze POS-oplossing (Retail XML) zodat de producten die op de kassa verkocht worden automatisch van de juiste locatie afgeboekt worden.

We zijn trots dat we dit project, in samenwerking met Hijman, tot een succes hebben kunnen maken en kijken uit naar de livegang van de nieuwe webshop en B2B portal.