Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

Bamigo is een e-commercebedrijf dat handelt in onderkleding van bamboe, dat bekend staat om haar unieke absorptie-eigenschappen. De naam is een samenstelling van bamboe en het Spaanse ‘amigo’. In haar onderscheidende reclamecampagnes staat de pandaman centraal; een man in onderkleding met zijn gezicht bedekt door een pandamasker.

Onderkledingfabrikant Bamigo heeft de hele logistieke orderafhandeling uitbesteed, waardoor ze zich kan concentreren op verkoop en marketing van haar producten en het verder stroomlijnen van de organisatie. De orderverwerking verloopt grotendeels geautomatiseerd via SAP Business One. Dit ERP-systeem is de bron van alle data binnen het bedrijf en is onder andere gekoppeld met 16 Magento-webshops en externe magazijnen. “Daardoor kunnen we met weinig mensen grote orderaantallen verwerken en zijn we flexibel en schaalbaar naar de toekomst toe,” stelt Freek Rijken, operationeel manager bij Bamigo.

Bamigo_logo_underwear_panda_black.png
Explosieve internationale groei

Hoewel Bamigo geen uitspraken doet over aantallen, wil Rijken wel kwijt dat de onderneming snel groeit. Op moment van schrijven (juni 2020) heeft Bamigo 16 webshops draaiende en is het actief in meerdere landen, waaronder Nederland en Duitsland.

Automatisering als succesfactor

“Wij geloven erg in automatisering als succesfactor om snel te kunnen groeien. Het uitvoerende aspect vinden we niet zo interessant, dat houdt je meer in het ‘nu’. Bij ons staan tijd besparen en het optimaliseren van onze automatisering centraal, bijvoorbeeld door processen op de werkvloer goed in te richten. Dit heeft ervoor gezorgd dat we de snelle groei vooral terugzien in onze cijfers en niet zozeer in onze organisatie aan de achterkant,” legt Rijken uit.

Kenmerkend proces voor online handel

Bamigo kent een bedrijfsproces dat typisch is voor een online handelsbedrijf. Via de webshop komen orders binnen die in de backoffice administratief worden verwerkt. Aan de hand van een picklijst worden in het magazijn de artikelen verzameld, waarna de levering via de vervoerder terecht komt bij de klant. Door tijdig in te kopen wordt de voorraad op peil gehouden.

Orderverwerking grotendeels geautomatiseerd

Het bijzondere aan het orderproces bij Bamigo is dat dit vrijwel geheel geautomatiseerd verloopt. Bestellingen in de Magento-webshop komen via de webshopkoppeling automatisch terecht in SAP Business One. Rijken vertelt: “We hebben destijds voor SAP Business One gekozen vanwege onze grote internationale ambities om Bamigo wereldwijd uit te rollen. SAP is hier uitermate geschikt voor. Het systeem kan op maat worden ingericht en aangepast aan onze specifieke wensen. Ook kan het grote aantallen transacties aan, wat ook geldt voor Magento als e-commerceplatform. Hoe groot we ook worden, deze systemen kunnen het aan.”

De hele logistiek is uitbesteed aan een logistiek partner, van voorraadbeheer en orderpicken tot en met de fysieke orderafhandeling. Overigens legt Bamigo op dit moment de laatste hand aan de integratie met een nieuw magazijn in de UK. Na een binnenkomende order wordt vanuit SAP Business One (bij voldoende voorraad) een picklijst verstuurd naar het warehousemanagementsysteem (WMS) van dit externe magazijn. De afstemming tussen SAP en dit WMS verloopt via een logistieke koppeling. Die zorgt er tevens voor dat Bamigo via SAP altijd zicht houdt op de actuele orderstatussen en voorraden.

 

Via de integraties met de webshops en de externe logistieke partners houdt SAP Business One de regie over het hele bedrijfsproces en is het de bron van alle data binnen het bedrijf. Zaken als facturatie, de financiële administratie en het afboeken van de voorraad vinden plaats in SAP. Dat geldt ook voor de inkoop, waarbij via de koppeling aan beide kanten inzichtelijk is welke goederen eraan komen en wat daadwerkelijk ontvangen is. Op een vergelijkbare manier is ook het proces van retouraanvragen geautomatiseerd.

Via SAP Business One heeft Bamigo het aantal menselijke handelingen geminimaliseerd, wat volgens Rijken leidt tot grote voordelen op gebied van schaalbaarheid en efficiency. “Doordat we het hele order-to-cash-proces geautomatiseerd hebben, kunnen we met relatief weinig mensen grote ordervolumes aan. Temeer daar we door het externe magazijn geheel ontzorgd zijn van alle logistieke activiteiten. Dit maakt dat we snel verder kunnen groeien, zonder gelijk extra personeel te hoeven aannemen.”

Rijken is tevreden over de proactieve opstelling van implementatiepartner Aiden. “We hebben korte lijnen met ons vaste aanspreekpunt voor advies of om even te sparren. Aiden begrijpt onze business en kan de vertaalslag maken van onze wensen naar technische oplossingen die bij ons passen en toekomstbestendig zijn. Men denkt mee in onze processen en doet gevraagd en ongevraagd voorstellen. Bijvoorbeeld bij het inrichten van ons nieuwe magazijn in de UK,” aldus Rijken. 


Koppelingen met webshop en WMS

De synchronisatie van de 16 webshops met SAP Business One gebeurt via de standaard webshopkoppeling van Aiden. Deze brengt klantorders over naar SAP en werkt informatie over de voorraad, orderstatus en artikelen vanuit SAP in Magento bij. Naast de koppeling met het WMS van de logistieke dienstverlener heeft Aiden ook voor andere klanten met succes WMS-koppelingen met SAP gerealiseerd.

 

About usarrow right image
  • Client
    Bamigo
  • Industry
    Retail
  • Oplossing
    Sap Business One
solutions icon
SAP oplossingen

SAP Business One

SAP Business One geeft bedrijven grip op alle bedrijfsprocessen, de flexibiliteit om te anticiperen op veranderingen én…

Lees meer arrow right image
search icon

Other Stories

Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Keyser & Mackay
Dekker
Vitablend
Romar-Voss
Vogel's
Skantrae
Keller's IJzerhandel
Wavin
Van Beest
Lanubia
Waterbear
Veneta
Multi Bazar
Brinker Carpets
ILG Food Group
Recoll
Berko
Easywalker
Numatic
Alliander
BrandLoyalty
LC Packaging
Food Impuls
Kyocera
Arli Group
APH Group
Advies tot en met Realisatie
Outdoor Life Group
Vocas
Mauritz
Amacom
Rompa Group | ITB
Lehmanns
Getronics
Portacon
Majestic
Lampdirect
Beddinghouse
Woodvision
GP Batteries
FairForward