Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

Handelsonderneming APH Group uit Heerenveen heeft zijn activiteiten weten uit te breiden naar Rusland, Slowakije en Turkije. Software heeft hierbij een grote rol gespeeld. Het bedrijf beschikt over één artikeldatabase en intercompany voor de gehele internationale handel. Daarnaast is automatische lokalisatie hierbij mogelijk. “Zodra een Russisch bedrijf een verkooporder heeft geplaatst, staat de bestelling meteen in ons centrale systeem in Heerenveen. Deze manier van werken scheelt ons niet alleen veel tijd. We hebben ook aanzienlijk minder kans dat we fouten maken”, licht applicatiemanager Ytzen van der Meij toe.

Met 150 personeelsleden wereldwijd behoort APH Group tot de kleinere, succesvolle ondernemingen in Nederland. Het bedrijf is in 1997 opgericht door Wytse Oosterbaan, zoon van een aardappelteler uit Friesland. Hij zag kansen in de export van landbouwmachines naar Oost-Europa en coördineerde de marketing, verkoop en aftersales voor meerdere fabrikanten.

De handelsonderneming heeft zich gespecialiseerd in materieel voor de teelt en het verwerken van aardappelen, uien en wortelen. De kopers kunnen ook bij APH terecht voor deskundig advies over teelt en verwerking. “Wij leveren in dat opzicht turn key-projecten”, zegt Van der Meij. Inmiddels heeft de onderneming een centrale vestiging in Heerenveen, met dochters in Rusland, Slowakije en Turkije. En een uitgebreid dealernetwerk in China, Finland, Latijns-Amerika en Noord-Afrika.

APH-Group-logo-png-e1591253270616.png
Volledig geïntegreerde oplossing

Op het gebied van IT is APH gestart met deelautomatisering. “Toen ik hier kwam werken, beschikten we over drie verschillende pakketten voor klantrelaties, de financiële administratie, en voor het opstellen en verwerken van offertes. Al die systemen waren niet in staat met elkaar te communiceren. Omdat dit verdere groei in de weg stond, hebben we geïnvesteerd in een geïntegreerde oplossing.”

Met intercompany en het centrale artikelbestand hebben we aanzienlijk minder kans op fouten.

Centraal artikelbestand

Van der Meij vertelt dat ze inmiddels 70.000 verschillende artikelen beschikbaar hebben in de database. Stel je voor dat je dat voor elke vestiging apart moet gaan bijhouden. Prijzen wisselen, er komen artikelen bij, er verdwijnen artikelen, en specificaties worden aangepast. Dat is zeer veel dubbel werk als je al die wijzigingen in alle vestigingen apart gaat bijhouden. Nu beheren twee mensen in Heerenveen alles. Met één druk op de knop zijn de aangepaste artikelenbestanden automatisch beschikbaar voor alle vestigingen.” Jan-Mark Rosman, directeur van Aiden, zegt dat het werken met één centraal artikelbestand een groot voordeel is van de gekozen softwareoplossing SAP Business One.

Intercompany

Bovendien heeft APH met SAP Business One en de standaard intercompany-functionaliteit de processen tussen de verschillende vestigingen geautomatiseerd. Dit voorkomt dubbele gegevensinvoer en scheelt dus tijd en fouten. Een verkoop die in Rusland wordt opgetekend, is dus gelijk bekend binnen de centrale administratie in Heerenveen. De verkooporder legt hier vervolgens beslag op de voorraad. Ook kan men kan vanuit Heerenveen de logistiek, inkoop en levering centraal coördineren. Na de levering vindt ook automatisch de facturatie via intercompany plaats, wederom zonder handmatige acties van medewerkers.


Lokalisatie ingebakken

Van der Meij noemt een ander belangrijk voordeel op de software: “Wij stellen de teksten voor onze producten vaak in het Engels op, maar in landen zoals Rusland, Turkije, China en Latijns-Amerika is dat nog een struikelblok. De gebruikersmenu’s in SAP worden automatisch vertaald. Wie inlogt in het systeem en als voorkeur Engels heeft ingegeven, krijgt de menu’s in die taal voorgeschoteld. Dit geldt ook voor de standaardvelden en modulenamen. Hierdoor kan een Russische gebruiker in zijn eigen taal met de software aan het werk. Deze software is niet taalafhankelijk; dat is voor ons een groot voordeel.”

De tekstuele omschrijving van machines worden (natuurlijk) niet automatisch vertaald. Wel is een vertaling in te lezen; als er een Russischtalige omschrijving aan een machine is gekoppeld, en hij zit in de Russische database, dan kunnen ze daar een volledig Russische offerte maken.

Lokale wet- en regelgeving

Maar lokalisatie behelst meer dan alleen een vertaling. Het gaat ook om de wet- en regelgeving die gevolgen heeft voor het zakendoen in een bepaald land. “Dat zit al ingebakken in deze oplossing, waardoor wij heel eenvoudig kunnen voldoen aan de regels die in andere landen gelden. Bovendien kunnen we heel eenvoudig consolideren.”


Geen dubbel werk meer

Door met z’n allen in één geïntegreerd systeem te werken, hoeft APH geen dubbel werk meer te verrichten. “Als de Russische vestiging bij ons een machine inkoopt, dan vertaalt het systeem dat meteen naar een verkooporder in Nederland. Daarnaast genereert het systeem meteen een factuur die voldoet aan de wet- en regelgeving van het land waar de klant de machine koopt. Zo kun je ook geen fouten maken”, legt Van der Meij uit.

Intercompany-organisaties hebben zo hun eigen behoeften. Zo is het voor ons wenselijk op financieel gebied de cijfers te consolideren, maar ook inzicht te hebben in de voortgang van bijvoorbeeld offertetrajecten bij dochterbedrijven. “Wij kunnen dit allemaal nauwkeurig volgen”, zegt Van der Meij. “We zien welke offertes er uitstaan en wat de voortgang hiervan is. Dankzij dit inzicht kunnen wij onze inkoop optimaliseren. We krijgen namelijk heldere rapportages uit het systeem.”

Rosman vertelt dat Aidenvoor APH een oplossing heeft ingericht voor eventuele voor- en nacalculaties van projecten. “Het systeem is flexibel genoeg om dit soort rapportages op te stellen. Met deze bedrijfssoftware bespaart APH veel tijd; vooral omdat de backoffice over de verschillende landen heen loopt. De rapportages zorgen ervoor dat we eenvoudig zien hoe de bedrijfsvoering ervoor staat.”

Ook benieuwd wat Aiden voor u kan betekenen? neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Over Aidenarrow right image
  • Klant
    APH Group
  • Branche
    Groothandel
  • Oplossing
    SAP Business One
solutions icon
SAP oplossingen

SAP Business One

SAP Business One geeft bedrijven grip op alle bedrijfsprocessen, de flexibiliteit om te anticiperen op veranderingen én…

Lees meer arrow right image
search icon

Met één druk op de knop zijn de aangepaste artikelenbestanden automatisch beschikbaar voor alle vestigingen.

Other Stories

Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Keyser & Mackay
Dekker
Vitablend
Romar-Voss
Bamigo
Vogel's
Skantrae
Keller's IJzerhandel
Wavin
Van Beest
Lanubia
Waterbear
Veneta
Multi Bazar
Brinker Carpets
ILG Food Group
Recoll
Berko
Easywalker
Numatic
Alliander
BrandLoyalty
LC Packaging
Food Impuls
Kyocera
Arli Group
Advies tot en met Realisatie
Outdoor Life Group
Vocas
Mauritz
Amacom
Rompa Group | ITB
Lehmanns
Getronics
Portacon
Majestic
Lampdirect
Beddinghouse
Woodvision
GP Batteries
FairForward