Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

Arli Group is een bedrijf uit Enschede, dat in eigen beheer huishoudtextiel ontwikkelt en produceert. Ook levert het als groothandel aan grote, gerenommeerde klanten als Bol.com. Ruim vijf jaar geleden maakte het bedrijf de keuze om SAP Business One door Aiden te laten implementeren, als hart van haar automatisering. Herbert Leferink vertelt welke voordelen dat had én nog steeds heeft voor hun business.

arligrouplogo.png
Bewuste keuze voor SAP en Aiden

 “We hebben gekozen voor SAP omdat het open software is die we heel makkelijk kunnen benaderen vanuit andere software”, vertelt Leferink. “Ook belangrijk: SAP Business One is een van de weinige pakketten die standaardoplossingen biedt voor functionaliteiten waarnaar wij op zoek waren. Er zit bijvoorbeeld al een productiemodule in. Handig, want de productie-afdeling is erg belangrijk binnen ons bedrijf. De standaardmodules zorgden dat Aiden al heel snel iets kon laten zien dat voldeed aan onze wensen. Bij andere ERP-pakketten moest eerst nog het een en ander worden gebouwd. Kies je daarvoor, dan is het maar afwachten of dat ook het gewenste resultaat geeft. We hebben wel naar andere oplossingen gekeken, maar de keuze viel dus eigenlijk al vrij snel op SAP.”

Dat Aiden het SAP-pakket mocht leveren, was ook een heel bewuste keuze voor Arli Group. Dat had meerdere redenen. Leferink: “Aiden heeft kennis van zaken en zit bij ons in de regio. Bovendien hadden ze goede referentie-adressen die we bezocht hebben.”

Over voordelen gesproken: wat ziet Leferink eigenlijk als het belangrijkste pluspunt van SAP voor hun bedrijfsvoering? “Dat we in principe bijna al onze processen kunnen automatiseren. Dus het hele traject van binnenkomst van een order tot het verzenden van het pakket. Mensenhanden komen daar eigenlijk niet meer aan te pas. Dat scheelt ontzettend veel werk, want processen gaan een stuk efficiënter. Die processen zijn bovendien ook veel minder foutgevoelig. Want alles wat je met de hand doet, daar kunnen nu eenmaal sneller fouten in ontstaan.”


Klaar voor dropshipments
Dat SAP als ERP-oplossing eenvoudig uit te breiden is, zorgde voor Arli Group – in een iets later stadium – voor nog meer voordelen. Zo konden ze als bedrijf ook al snel dropshipments gaan verwerken. Leferink: “Dropshipments worden in de logistieke wereld een steeds belangrijkere tactiek.

Om deze goed en sneller te kunnen verwerken, gebruiken we een Warehouse Management Systeem (WMS) als aanvulling op SAP. Wij hadden die koppeling in eerste instantie nog niet op ons wensenlijstje staan. Tot we groeiden en we nog beter aan de wensen van onze klanten tegemoet wilden komen. De consultant van Aiden gaf toen aan dat SAP prima te koppelen was met ons WMS. Dat blijkt, want die integratie werkt feilloos. Dat scheelt veel kopzorgen. En daar gaat het per slot van rekening om”.

Het is voor vrijwel alle bedrijven een belangrijke en kostbare investering: een nieuw, omvangrijk softwareplatform dat ingrijpt op vrijwel alle bedrijfsprocessen. Daarmee wil je een tijdje vooruit kunnen. Volgens Leferink biedt SAP alle mogelijkheden om ook in de toekomst mee te groeien met Arli Group. “We kunnen klanten, maar ook andere software koppelen aan ons systeem. We hebben Aiden nodig voor het realiseren van die koppelingen. Maar ze zijn er ook als zich een probleem voordoet. Die signaleren ze en lossen ze als aanspreekpartner snel en adequaat voor ons op. Ons bedrijf kan dan gewoon blijven draaien. We werken wat dat betreft heel goed samen”.


Meedenken met de klant

Die prettige samenwerking komt ook tot uiting in de persoonlijke benadering van Aiden bij een project zoals dat van Arli Group. Leferink vertelt: “We hebben in het verleden regelmatig rond de tafel gezeten met een consultant van Aiden. Die droeg uit eigen beweging verschillende zaken aan die beter konden in ons proces. Zelf hadden we daar helemaal niet over nagedacht. Aiden heeft die kennis in huis, mede doordat ze veel bij andere bedrijven over de vloer komen. Zijn advies en oplossingen konden we vaak ter plekke binnen ons bedrijf toepassen. Met alle bijkomende voordelen, zoals extra inzicht in SAP aan onze kant. Kennis die we anders niet hadden gehad. Dat werkt ontzettend prettig.”

 

About usarrow right image
  • Client
    Arli Group
  • Industry
    Retail
  • Oplossing
    Sap Business One
solutions icon
SAP oplossingen

SAP Business One

SAP Business One geeft bedrijven grip op alle bedrijfsprocessen, de flexibiliteit om te anticiperen op veranderingen én…

Lees meer arrow right image
search icon

Other Stories

Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Keyser & Mackay
Dekker
Vitablend
Romar-Voss
Bamigo
Vogel's
Skantrae
Keller's IJzerhandel
Wavin
Van Beest
Lanubia
Waterbear
Veneta
Multi Bazar
Brinker Carpets
ILG Food Group
Recoll
Berko
Easywalker
Numatic
Alliander
BrandLoyalty
LC Packaging
Food Impuls
Kyocera
APH Group
Advies tot en met Realisatie
Outdoor Life Group
Vocas
Mauritz
Amacom
Rompa Group | ITB
Lehmanns
Getronics
Portacon
Majestic
Lampdirect
Beddinghouse
Woodvision
GP Batteries
FairForward